Start spreading the news, i'm leaving today :)

האמת היא שהשמועה שצריך להפיץ היא דווקא שחזרתי!!! אמנם חזרנו מהחופשה כבר לפני יותר משבוע אבל אני עדיין נמצאת ב-MOOD של ניו יורק ומה יכול לעורר בי זכרונות מניו יורק אם לא ה- New York Cheese Cake וה- Cupcakes? כמובן שיש מאכלים נוספים אבל אני בוחרת במאכלים הפחות משמינים שאכלנו שם (ואם אלה הפחות משמינים, אתם בטח שואלים את עצמכם- מה הם כבר אכלו??? נראה לי שעדיף שזה ישאר בסוד).
לכאורה חשבתי לי מה יותר פשוט מקאפקייק? הרי סה"כ זה מאפין שיש לו ציפוי מלמעלה. ואז נזכרתי בפעם האחרונה שניסיתי לעבוד עם שקית זילוף... לכן החלטתי לעשות לקאפקייק עלייה והכנתי קאפקייק ישראלי פשוט. לעצלנים. כמוני :)
את המתכון לקאפקייק מצאתי באתר אמריקאי ועשיתי לו תרגום לעברית (כולל חיפוש נרחב בחצות הלילה אחר תחליף למרכיב שאינו קיים בארץ). בחיפוש אחר מתכון לעצלנים גיליתי (שלא לתדהמתי) שיש אינסוף אתרים שכל יעודם הוא קאפקייק. זה מטורף!! בנוסף, כשהינו חוזרים בערב לחדר הינו רואים את ערוץ האוכל (Food Network)- היתה שם תוכנית שלמה של תחרות קאפקייקים ובזו שראינו המתחריםהכינו קישוטים לקאפקייקס שלהם שנראו כמו תכשיטים. שלחתי מייל לבחורה שזכתה ואני מחכה לקבל ממנה תמונות של הקאפקייקס הזוכים כדי שגם אתם תוכלו לראות ולא להאמין שזה אכיל. בנתיים תוכלו להכין משהו קטן וקל להכנה בעצמכם-

קאפקייק קליל לעצלנים (כמוני) כ-20 יחידות קטנות
מרכיבים לקאפקייק-
2 כוסות קמח
1.5 כוסות סוכר
3 כפיות אבקת אפיה (שקית וחצי)
0.5 כפית מלח
4 חלבונים
0.5 כוס שמן קנולה
1 כוס חלב
2 ביצים
1.5 כפיות תמצית וניל
מרכיבים לציפוי-
150 גר' חמאה רכה
250 גר' אבקת סוכר
2 כפות קקאו
2 כפיות מים רותחים

אופן ההכנה-
מחממים תנור ל175 מעלות
מערבבים את כל החומרים פרט לחלבונים במהירות נמוכה למשך 2 דקות
מוסיפים את החלבונים ומערבבים במהירות גבוהה 2 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
השתמשתי בתבנית של 12 יחידות וגם של 6 ולשתיהן השתמשתי בעטרות נייר בגודל 4
סדרו מראש את עטרות הנייר בתוך תבנית השקעים- שימו לב שהעטרות מונחות היטב, כלומר שהבסיס ישר
מילאו את השקעים בזהירות בעזרת כף עד ל2/3 מגובהם (כשתי כפות לכל קאפקייק)
אופים 20-25 דקות עד שקיסם שננעץ בקאפקייק יוצא יבש
!!! לא למרוח את הקישוט מלמעלה עד שהקאפקייק התקרר לחלוטין !!!
אני חיכיתי עם זה יום שלם :)
הכנת הציפוי- מקציפים את החמאה עם אבקת הסוכר, מוסיפים באיטיות את הקקאו והמים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מורחים מעל הקאפקייק עם כפית. רק אחרי שהקאפקייק התקררו לגמרי!
ניתן לקשט עם סוכריות צבעוניות או פרי קטן/חתוך (דובדבן/ תות וכד')
אם אתם רוצים לקשט עם הסוכריות הצבעוניות- שימו סוכריות צבעוניות בצלחת מרק וטבלו בה את הקאפקייק

שמרו במקרר עד 3 ימים


New York Cheesecake - עוגת גבינה אפויה (תבנית עגולה- קוטר 24)
אני מתה על עוגות גבינה! את עוגת הגבינה עם הפירורים למדתי להכין מחוסר ברירה, אחרי שבמשך חודש ימים ניסיתי להזמין אותה בכל בית קפה/ מסעדה שהיתי בהם ולאף אחד לא היה אותה (בדיוק נגמר, אין בכלל בתפריט, יש עם פירות ולא עוגה פשוטה וכו' וכו'). ההכנה שלה היתה קלה והיום אני יכולה להכין את העוגה מתוך שינה, לעומת זאת עוגות גבינה אפויות- זה סיפור אחר. צריך לאפות אותן בטמפרטורה מסוימת, אחר כך להשאיר בתנור עם דלת פתוחה/ סגורה/ לקרר על השיש, לקרוא תפילה שהכל יצליח... כמה שמחתי שמצאתי מתכון פשוט וקליל ואפילו מוצלח!! העוגה נטרפה תוך כמה דקות :)




מרכיבים לבסיס העוגה-
200 גר' ביסקוויטים שבורים
1.5 כפות חלב
75 גר' חמאה רכה
מרכיבים למילוי הגבינה-
750 גר' גבינה בטעם שמנת 30% (קניתי במשקל בטיב טעם. לא מצאתי גבינה כזו במקרר החלבי- לדעתי מוכרים אותן תמיד רק לפי משקל)
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים גדולות/ 4 קטנות
1 גביע שמנת חמוצה


אופן ההכנה-
חממו את התנור ל-160 מעלות
מכינים את הבסיס- שברו היטב את הביסקוויטים וערבבו אותם בבלנדר עם להבי הסכין יחד עם החלב והחמאה עד לקבלת תערובת אחידה (שימו לב, היא לא צריכה להיות מימית!).
הדקו את התערובת לבסיס בעזרת כף ושמרו בפריזר בזמן הכנת מילוי הגבינה
מכינים את מילוי הגבינה- מערבבים היטב את הגבינה, הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הביצים אחת-אחת תוך כדי ערבוב,  מוסיפים את השמנת החמוצה וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
מעבירים את המילוי לתבנית (שהוצאתם מהפריזר).
אופים כשעה עד שקוטר העוגה נאפה והמרכז עדיין קצת רוטט.
אחרי שחצי עוגה כבר נאכלה
מקררים את העוגה על השיש כשעה.
מעבירים למקרר ושומרים לילה (או אפילו 24 שעות) עד להגשה. מגישים קר.


ושתי המלצות אוכל לטסים לניו יורק-
  • מסעדת סושי- Monster Sushi 22 west 46th st- סושי לא יקר, טרי ובאיכות מעולה (נסו את רול הבוטנים!!).
  • מסעדה איטלקית- כל מנה מספיקה לפחות ל-3 אנשים- Carmine's, למסעדה יש כמה סניפים, אנחנו ביקרנו בסניף ליד הטיימס סקוור, מולמץ להזמין מקום מראש אבל לא חובה- כתובת-  רחוב 44, מספר 200 (בנות יקרות- אם אתן אוהבות קוקטיילים ורודים ומשמחים נסו את הקוקטייל ABSOLUTE-LY FROZEN BIG BERRY COSMO)

לזניה ענקית ב-CARMINE'S

בתאבון!!!

תגובות

  1. אוף, בא לי עוד סושי בוטנים, אני דורש ייבוא ישראלי!

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

רשומות פופולריות